Smag på det søde liv i mægtige London

23. september 2021

Med 27 millioner besøgende hvert år er London den mest besøgte by i Europa.

Det er dog ikke den store overraskelse, for der er altid noget at lave i byen med noget af verdens bedste mad, underholdning, shopping, kunst og historie. Det er næsten umuligt at kede sig i London. Lad os se nærmere på nogle af de mest spændende ting du kan opleve i Englands hovedstad.

Besøg Camden Market

En af de bedste ting at foretage sig i London er at tage ud og besøge Camden Market i det nordvestlige London. Her flyder det over med interessante og spændende butikker, som du med garanti ikke finder andre steder i byen. Det gælder alt lige fra smukke vintage butikker til nogle af de mere traditionelle mærkevarer. Du kan desuden prøve mad fra hele verden på Camden Lock Market, hvor du finder adskillige street food-boder af højeste kvalitet.

Bydelen tiltrækker mange lokale og turister, da der næsten altid sker noget. Søndag er specielt en god dag at tage på shopping, inden du slutter dagen på en af de mange pubs til en eftermiddagsforfriskning.

Se en fodboldkamp på stadion

London er kendt for mange ting, men hvis der er noget der bør fremhæves, så er det fodbold. Byen lever og ånder for sporten, og på nærmest alle pubs kan du finde et TV, der viser en kamp. Skulle du befinde dig i London, mens der spilles fodbold på et af byens mange stadioner, bør du gøre dig selv den tjeneste at købe en billet. Det er nemlig en fantastisk oplevelse at overvære en fodboldkamp på et engelsk stadion og mærke den specielle stemning derinde.

Flere af verdens bedste fodboldklubber har også hjemme i London. Heriblandt storklubber som Arsenal, Tottenham og ikke mindst Chelsea, der må regnes som værende de bedste, eftersom de vandt Champions League i sidste sæson. Her spiller danske Andreas Christensen også og hvis du gerne vil være sikker på en god oplevelse kan netop Chelsea Stamford Bridge, være det stadion som du skal besøge. Akkurat som sidste sæson er de blå med helt fremme i denne sæson, hvor de forventes at kæmpe med om alle titler.

De spiller god fodbold, og i forhold til betting ser det også fornuftigt ud. Her i starten af sæsonen giver de odds 3.00 på at vinde den engelske liga, og fortsætter de deres gode spil er det slet ikke utænkeligt at trofæet kommer til London. Foruden Stamford Bridge er Emirates Stadium, Wembley og Tottenham Hotspur Stadium også et besøg værd.

Oplev ikoniske Westminster og Big Ben

Det imponerende Westminster er Englands politiske centrum, og det er der, hvor alle de store beslutninger bliver taget. Her finder du både det verdensberømte Big Ben og Houses of Parliament. Specielt Big Ben bør være øverst på din liste over attraktioner, da det er så ikonisk for London. Bygningen er desværre stadig under ombygning, men det forventes at stå klar senest i 2022. Ellers er der også den smukke katedral, Westminster Abbey, lige om hjørnet som holder åbent de fleste dage. Lige udenfor finder du berømte statuer af folk som Winston Churchill og Nelson Mandela.

London har så meget at byde på, at det næsten er umuligt at få det alt med her. For virkelig at forstå hvor speciel og fantastisk London er som by, er det nødvendigt at opleve det med egne øjne. Har du endnu ikke været i London, kan det derfor være et godt bud på din næste rejse.