Sådan kan du reducere omkostningerne på dine lån, selvom renten er steget

28. februar 2023

Man kan næsten ikke åbne en avis, uden der skrives side efter side om, hvordan de højere renter påvirker danskernes økonomi.

Særligt boligejerne er ramt, da de nu skal betale en langt højere ydelse på deres boliglån end for blot få år siden.

Det er dog muligt at spare penge på sine lån de stigende renter til trods. Ved at samle sine eksisterende lån i ét samlelån, kan man nemlig få reduceret sine rentebetalinger og den samlede månedlige ydelse på sine lån – ofte op til flere tusind kroner.

At tage et samlelån kan være en effektiv måde at reducere sine udgifter til lån på. Et samlelån indebærer at kombinere flere eksisterende lån til et enkelt lån med en længere løbetid, hvilket kan resultere i lavere månedlige betalinger og et mindre samlet lånebeløb.

Her er nogle fordele ved at tage et samlelån:

Lavere månedlige betalinger

Ved at kombinere flere lån til et enkelt lån med en længere løbetid vil de månedlige betalinger sandsynligvis blive reduceret. Dette skyldes, at den samlede gæld spredes over en længere periode, hvilket kan gøre betalingerne mere overkommelige.

Lavere rentesatser

Hvis du har høje renter på dine eksisterende lån, kan et samlelån hjælpe med at reducere disse rentesatser. Et samlelån har normalt en lavere rente end mange andre typer af lån, så det kan resultere i besparelser på rentebetalingerne.

Færre gebyrer

Ved at kombinere flere lån til et enkelt lån kan du også reducere antallet af gebyrer, der pålægges hver måned. Dette kan resultere i yderligere besparelser.

Bedre overblik over din gæld

Ved at samle dine lån til et enkelt lån, får du bedre overblik over din samlede gæld. Det kan være svært at følge med i flere forskellige lån med forskellige renter og betalingsfrister, men med et samlelån vil du kun have én månedlig betaling og en rente at bekymre dig om.

Når du overvejer at tage et samlelån, skal du dog samtidig have in mente at samlelån kan have en længere løbetid. For mens en længere løbetid kan betyde lavere månedlige betalinger, betyder det også, at du betaler mere i renter over tid. Så selvom du måske har en lavere månedlig betaling med et samlelån, vil det samlede beløb, du betaler, være højere end dine eksisterende lån. Du kan ligeledes miste rabatter og fordele: Hvis du samler lån fra forskellige kilder, kan du miste nogle af de rabatter eller fordele, du måske har haft på de enkelte lån. For eksempel kan du miste rabatter, fx til studerende eller som medlem af en bestemt fagforening.

Samlet set er billedet dog klart: Det vil være en fordel for langt de fleste med eksisterende lån at tage et samlelån for at reducere deres månedlige ydelse på lånet.