Trading

Prognose for Bitcoin-kursen

Man kan næsten ikke undgå at have hørt eller vide, at prisen på Bitcoin er steget til vejrs i de seneste 12 måneder.

Selvom prisen har ligget stille og været ude af mediernes søgelys i de efterfølgende år på det store bull marked, der medførte et kæmpe bear market i begyndelsen af 2018. Men efter prisen på Bitcoin netop i den grad er steget betydeligt det seneste års tid, stiller mange nu spørgsmålet om, hvordan det kommer til at se ud inden for den nærmere fremtid – og dét er netop et godt spørgsmål, som mange er interesseret i at kende svaret på.

Men for at forstå, hvordan prognosen for Bitcoin ser ud, er der nogle fundamentale elementer, som har ændret sig siden sidste prisfest. Det er nemlig nogle ting, der har ændret sig siden sidste gang Bitcoin fløj i vejret. Der er nemlig i løbet af de seneste par år kommet flere og flere institutionelle investorer til, som har investeret millioner af kroner i Bitcoin, og der er mange gigantiske virksomheder, der slutter sig til. Det er meget anderledes fra 2017, hvor Bitcoin (og de andre kryptovalutaer) stadig var noget skummelt, som kun kunne købes få steder. Dengang var det primært private personer, der var overbevist af en nærmest ideologi om det, og andre, der ønskede at tjene mange penge hurtigt på det ekstremt volatile instrumenter.

Det er altså en grundlæggende stor forskel fra, hvordan det ser ud i dag, hvor Bitcoin – og mange andre kryptovalutaer – er blevet tilgængelige på mange forskellige handelsplatforme, og er frit tilgængelig at handle på samme måde, som det er at handle en aktie.

Men hvordan ser prognosen så ud?

Det er selvfølgelig svært at give et direkte og klart svar på, fordi man netop ikke kan forudsige fremtiden og fortælle præcist hvad, der kommer til at ske. På trods af det, er der flere analytikere og dygtige eksperter, der har været ude og fortælle, at der er potentiale for, at Bitcoin kan komme til at stige til en værdi af over $100.000 inden 2021 er omme. Køb Bitcoins er noget flere og flere vælger, og det forstærker kun analytikerne og eksperternes udtalelser.

De baserer det nemlig også på, at netop flere og flere institutionelle investorer vælger at investere store summer samtidig med, at Bitcoin er blevet et helt almindeligt aktiv at investere i. Alt dette er sket på meget kort tid, og det er derfor mange handelsplatforme netop har valgt at ride med på bølgen, og gøre det tilgængeligt at handle på deres platform.

Noget, der også bakker op om den prognose er børsnoteringen af kryptovaluta platformen, Coinbase. Det er en kæmpe blåstempling for hele kryptovaluta industrien, og noget, der også vidner om, at den er kommet for at blive. Det handler nemlig i sidste ende om den række af begivenheder, der bliver ved med at sømme Bitcoin mere og mere fast, og gøre det fasttømret i samfundet, som gør, at mange kan se, at der også er et potentiale i fremtiden.