Guide: Kom godt i gang med din investering

17. marts 2021

Har du endnu ikke gjort dig dine egne erfaringer med at investere, kan det virke en smule intimiderende at skulle tage første skridt, hvilket ofte bunder i en uvished og manglende kendskab til, hvor det vil være fornuftigt at starte.

Når det kommer til aktiemarkedet og investering generelt, findes der ikke ét endegyldigt svar, men der er med stor fordel nogle få trin, du kan vælge at følge for at forenkle og overskueliggøre din oplevelse med at investere.

Kend din investeringsform

En stillingtagen til hvilken investeringsform, du ønsker, vil være et godt sted at starte, for dernæst at rette dit fokus mod at opnå en basal viden og forståelse for den valgte investeringsform.

I og med der er penge involveret, er det altid en god idé at have styr på de vigtigste ting for at mindske risikoen for et stort tab.

En investeringsform, du kan overveje, er CFD-handel, som blandt andet er en investeringsform, du kan handle med hos Bank. Gennem CFD-handel handler du med såkaldte differencekontrakter og har mulighed for at handle og investere i et aktiv uden selv at købe aktivet direkte. Som investor spekulerer du i udsving i handelsinstrumentet, der giver dig mulighed for at få gevinst ved både kursstigninger og -fald. For at få det størst mulige udbytte af din CFD-handel kan du opsøge forskellige teoretiske forklaringer af investeringsformen med henblik på at få større forståelse og nemmere ved at komme i gang.

Research dig frem til en broker

Efter du har valgt investeringsform, vil det næste være at udvælge hvilken handelsplatform – eller broker – du ønsker at handle fra. Der er mange forskellige udbydere af disse platforme, så du bør danne dig et overblik for at finde den, som giver dig den bedste fornemmelse. Du kan blandt andet vurdere ud fra, hvilke services og værktøjer som udbydes, og naturligvis også om brokeren overhovedet giver dig mulighed for at handle med den investeringsform, du ønsker.

Opret en konto

Efter valget om handelsplatform skal du oprette en konto. De fleste steder er det ganske let og ligetil, men hvis du oplever problemer, kan du altid kontakte udbyderen for at få løst problemet og komme i gang med din investering. Når din konto er oppe at køre, er du klar til at gå i gang, men du bør dog starte ud varsomt og forsigtigt for ikke at træffe forhastede beslutninger, som kan koste dig dyrt.