Digital

Udnyt teknologi og skab sammenhold

Med flere og flere sociale medier er det blevet lettere end nogensinde at komme i kontakt med folk fra verden over.

Samtidig tyder studier på, at for meget tid og fokus på de sociale medier faktisk får folk til at føle sig mere ensomme og isolerede end nogensinde før. For eksempel rapporterer Psykiatrifonden at unge piger, der har flest forbindelser på sociale medier, også er dem, der lader til at have flest problemer med selvværdet. I en tid hvor vi ikke kommer uden om teknologi og nok egentlig heller ikke vil det, er det relevant at se på, hvordan vi i stedet kan benytte teknologi og sociale medier til positive sociale interaktioner.

Brug teknologi til at hænge ud med vennerne

På trods af at man nemt bliver distraheret af teknologi som for eksempel telefonen, når man er blandt venner og måske ikke helt er til stede, så kan teknologi også bruges sammen med venner i nuet på helt fine måder. Computer- og konsolspil er efterhånden blevet en acceptabel måde også for voksne at være sammen på, og når man spiller det sammen, er et slag Counterstrike i bund og grund ikke så anderledes end en omgang Ludo.

I tage ud of finde Pokemons sammen på Pokemon Go, som for nyligt er blevet populært igen. Man kan også gøre en fodboldaften med vennerne og Premier League på skærmen sjovere ved online spil og små indbyrdes væddemål. På den måde kan man holde øje med favoritterne og de sidste nyheder om holdet, når der skal researches på vindere. For eksempel er Manchester city favorit til at vinde Premier League hos bookmakerne med odds 1.80, men Liverpool er ikke langt efter, så et væddemål er i højgrad spændende.

Find nye venner med nye apps

Langt de fleste har i dag hørt om dating apps og datingsider som Tinder og single.dk og måske endda brugt dem, men flere og flere apps forsøger efterhånden at komme ind på markedet for andre former for forhold. For eksempel erklærer den populære app Bumble, der også primært er kendt som en dating app, at de er “et socialt netværk, som lader dig forbinde med andre på den bedste mulige måde, ligemeget om du leder efter dates, nye venner eller at udvide dit professionelle netværk”.

Ligesom online dating er blevet normen, bliver det nok mere og mere normalt også at søge efter og finde venner online, hvilket specielt kan være sundt og godt for folk, der flytter til nye miljøer og har brug for at etablere et socialt netværk i deres nye by.

Hold kontakten med gamle venner

En ting er de fremtidige og nutidige venner, noget andet er de kammerater, du kendte engang. For det første så er en af de allerstørste fordele ved den moderne online verden, hvor let det er at holde kontakten med gode venner, når man selv flytter væk eller de flytter væk. Og selvom det ikke er alle, der betragter det som en fordel, at man på f.eks. kan holde en løs form for kontakt med folk, man voksede fra for mange år siden, så kan det også være rart at mærke en form for tilknytning og kunne skrive lidt sammen i ny og næ med gamle bekendtskaber.

Så lad dig og dine venner udforske alle de positive muligheder som teknologien tilbyder for at skabe relationer og sammenhold.