Pleasure

Sportsstjernernes søde liv – Hvem tjener mest?

For første gang nogensinde er den bedst betalte sportsstjerne i verden en tennisspiller.

Det anerkendte erhvervsmagasin Forbes udgiver hvert år en liste over de 100 bedst betalte atleter i verden. Listen der måles fra 1. juni og et år frem tæller de mest prominente navne fra sportens verden. Her finder vi stjerner inden for mange sportsgrene. De tungeste navne finder vi dog i tennis, fodbold og basketball. Sikkert for dem alle er af de med deres løn, har mulighed for at leve et sødere liv end de fleste gængse mennesker. Vi tager derfor et kig på nogle af de bedste betalte sportsstjerner i verden, og hvad de bruger deres mange penge på.

1. Roger Federer: 711 millioner kroner

Den schweiziske tennisspiller topper listen for første gang med en indtægt på hele 711 millioner kroner i perioden før skat, og han overtager dermed Cristiano Ronaldo og Lionel Messi, der har skiftes til at ligge i top igennem de seneste år. Tennisstjernen vandt sin første Grand Slam ved Wimbledon 2003, og har siden taget rekorden for flest Grand Slam-titler nogensinde (20). Han regnes af mange for at være den bedste tennisspiller i historien, og er angiveligt god for omkring 3,5 milliarder kroner.

Størstedelen af hans formue har han tjent via sponsorater, og sidste år tjente han ”kun” 40 millioner i præmiepenge, mens hele 671 millioner kom fra lukrative sponsorater fra blandt andre Mercedes, Rolex og det japanske tøjfirma Uniqlo. Som så mange andre superstjerner kan Federer godt lide at bruge penge på biler, ure og huse. Han ejer således en kæmpe villa lige ned til Zürichsøen til godt og vel 60 millioner kroner.

2. Cristiano Ronaldo: 703 millioner kroner

Ronaldo behøver nok ikke den store introduktion. Den portugisiske fodboldspiller er blandt de absolut bedste atleter i historien, og han tjener selvfølgelig også en fyrstelig løn. 703 millioner kroner tjente han i perioden, hvoraf ca. to tredjedele kom fra hans løn i Juventus, mens resten kom fra diverse sponsoraftaler. Derudover er Ronaldo den mest fulgte person på sociale medier med mere end 240 millioner følgere fordelt på Instagram, Facebook og Twitter, hvor han angiveligt tjener 6,6 millioner kroner per Instagram-opslag.

Men hvad bruger den portugisiske superstjerne egentlig sine penge på? En af Ronaldos største hobbyer er biler. Han er en stor bilsamler, og kan blandt andet blære sig med en Lamborghini Aventador mens han også ejer en Rolls Royce, en Bentley, en Maserati, en Mercedes og en Porsche samt mange flere. Der er hvert fald nok til at han kan skifte bil hver ugedag.

3. Lionel Messi: 696 millioner kroner

Den argentinske troldmand har igennem hans karriere vundet stort set alt hvad der er at vinde. Han har derfor ligesom Ronaldo tjent styrtende med penge, og det gjaldt også sidste år, hvor han tjente 696 millioner før skat. Ser vi på denne sæson, er den dog ikke lige så succesfuld som normalt for Messi, der med FC Barcelona tabte den seneste El Clásico, og de har derfor fået favoritværdigheden til det spanske mesterskab taget fra sig.

Hos bet365 ser Ronald Koemans mandskab ud til at kunne kapre trofæet, mens rivalerne Real Madrid ser ud til at være favoritter. Om de kan få vendt situationen i det catalanske må tiden vise. Indtil da kan Messi fortsætte med at investere hans penge i hoteller, restauranter og velgørenhed. Argentineren har ligesom de andre superstjerner også en rimelig vild bilsamling, der blandt andet indeholder den sjældne Ferrari 335 S Scaglietti Spider.

Basketball er den sportsgren der er bedst repræsenteret på listen med i alt 35 atleter. Herefter følger amerikansk fodbold med 31 inden fodbold har 14 spillere repræsenteret. Federer er den eneste tennisspiller i top 20 på listen.