Udland

Oplev Japan og bliv klogere på landets relation til Danmark

I mange år har vi i Danmark været vant til at få besøg af store mængder turister fra Japan. Især København har været et yndet feriemål blandt japanske besøgende. Omvendt byder Japan på tonsvis af oplevelser for danskere, som tager rejsen til det spændende land. Nedenfor kan du få inspiration til din næste rejse og blive en anelse klogere på forholdet mellem Japan og Danmark.

Stærke bånd

Relationerne mellem Japan og Danmark begrænser sig nemlig ikke kun til turisme. Inden for handel, shipping, sport og kunst har samarbejdet blomstret. Det er blandt andet mere end 150 år siden, at Danmark og Japan vedtog en handelsaftale, der åbnede for fri handel mellem de to nationer. Den frie handel har uden tvivl medvirket til at styrke både diplomatiet og venskabet mellem nationerne.

Inden for sportens verden finder der også udveksling sted. For eksempel nyder Japans håndboldlandshold lige nu godt af den danske træner Ulrik Kirkelys ekspertise. Som man kan læse hos bet365, der også tilbyder betting tips, så har Odenses tidligere træner besluttet sig for at blive hos det japanske landshold frem til OL næste år. Og der er meget, der tyder på, at Japan kunne have brug for dansk hjælp til at forbedre deres chancer og muligheder for at vinde. Lige nu hedder Japans odds 1001, mens Danmarks odds er på 3.50. Der er vist ingen tvivl om, at Danmark ligger skarpere i svinget.

Hjælp og indflydelse går også den anden vej. Mange danske kunstnere ladet sig inspirere af japanske stilarter inden for kunsthåndværk, maleri, træ mm. I slutningen af 1800-tallet opstod det, der siden blev kaldt dansk japanisme. Kunstneren og kunstindkøberen Karl Madsen var især kendt for at bringe den japanske arv til Danmark. I 2017 afholdte Statens Museum for Kunst et arrangement, der hyldede den japanske indflydelse på den danske kunsthistorie. Programmet centrerede sig om alt fra kunsthåndværk og animation til arkitektur og design.

Kast dig over Japans mange oplevelser

Med en lille introduktion til relationerne mellem de to nationer er du nu klar til at tage rejsen til det interessante asiatiske land, der byder på noget for enhver smag. Fra Tokyos pulserende storbyliv, hvor tiden aldrig står stille til de smukke omgivelser i Kyoto, der lokker med utallige templer, bambusskov og kirsebærtræer i fuld flor. Mulighederne er mange.

Starter vi i Tokyo, er der tre oplevelser, du ikke må gå glip af. Frisk sushi og en spadseretur på det enorme Tsukiji-marked. Dernæst videre til Harajuku, hvor det især er en sidegade som Takeshita, du skal koncentrere dig om. I hvert fald hvis du vil opleve de mange caféer, der hylder animationshelte og monstre. Japan er uden tvivl en nation af spilleglade borgere. Derfor bør du efterfølgende lægge vejen forbi Ikebukuro-arkaden, hvor du kan opleve gaming i alle afskygninger. Er du nysgerrig efter at opleve Danmark i Japan, kan du eventuel lægge vejen forbi Scandinavian Center, mens du er i Tokyo. Det er den danske arkitekt Jens Martin, som står bag stedet, der fungerer som kulturcenter.

Farvel til Tokyo og videre til Kyoto med et af de imponerende hurtigtog, der klarer rejsen på lidt over to timer. Besøg imponerende templer som Kinkakuji, Kiyomizu-dera og Eikando Zenrinji. Rammer du forårsmånederne, er Maruyama Park med sine mange kirsebærtræer et absolut must at opleve. Tilføj varme kilder og en abepark, og dit besøg til Kyoto er nu fuldendt.

Så gør dig selv en tjeneste og planlæg din næste ferie i Solens Rige.