Din økonomi

Guide til priser for handyman-arbejde

For at hjælpe dig med at budgettere korrekt kan du se, hvordan et par almindelige opgaver er prissat, lige fra hurtige, billige jobs til dyrere projekter.

Ophængning af store kunstværker: 250-400 kr.

At hænge et tungt kunstværk kræver diverse værktøjer og skruer (hvis en bøjle ikke allerede var fastgjort til rammen). Din håndværker vil sandsynligvis også bruge en stiftsøger, målebånd og vatterpas – grundlæggende værktøjer, som han sandsynligvis allerede har ved hånden. Forvent, at projektet tager mellem en og halvanden time afhængigt af den samlede størrelse og placering af kunsten.

Rensning af tagrender: 700-1400 kr.

Det er ikke behagelig at klatre op ad en stige for at nå dit hus’ tagrender og nedløb. Selvom dette er et relativt ufaglært job, vil en typisk rengøring af tagrender tage mellem 90 minutter og to en halv time, for at fjerne blade og snavs fra cirka 40 meter lineære tagrender.

Hvis du har mange træer på din ejendom, kan du få mere ud af pengene ved at lade handymanden installere en tagrendebeskyttelse, mens han er deroppe for at holde tagrenderne rene og skære ned på det antal gange, du har brug for at ringe til en professionel tagrende renser. Du kan overveje om du skal finde hjælp til tagrende rensningen med en platform som Pinploy.dk som har massere af professionelle tagrende rensere.

Montering en vaskemaskine eller tørretumbler: 700-1000 kr.

Vægten af ​​disse apparater er ofte udfordrende for husejere. Forudsat at gas- eller elektriske tilslutninger allerede er på plads, tager jobbet mellem en og to en halv time. Forvent den højere ende af prisintervallet, hvis vaskemaskine og tørretumbler skal flyttes til kælderen, vandtilførselsslanger eller tørreudluftningsrør skal købes, eller hvis der skal bores et udvendigt udluftningshul. Find nemt en hvidevare ekspert nær dig her.

Udskiftning af vandhane på badeværelset 700-2000 kr.

En nem fjernelse af en gammel vandhane og installation af en ny (allerede købt) kan tage 60 til 90 minutter at gennemføre. De højere skøn ville gælde for job, der kræver yderligere arbejdskraft for at installere afspærringsventiler eller udskifte P-fælden.

Maling af et rum på 4×4 meter: 2800-7.000 kr.

Hvis du er chokeret ved dette prisoverslag, skal du huske, at male arbejde er et tidskrævende job (selv for erfarne malere) på grund af den betydelige mængde forarbejde, der er involveret. Dækning af gulve og møbler med dryp beskyttelse, rengøring af væggene, reparation af revner, tapning omkring vinduer og døre, maling af bundplader og anden beklædning og indskæring langs loftet tager alt sammen tid. Teksturerede vægge, mørke farver eller dekorative finish er normalt dyrere og lægger yderligere 45 til 70 DKK til per kvadratmeter.

Denne guide skulle gerne have givet dig lidt indsigt i, hvad man bør betale for handymanopgaver i hjemmet.