Udland

Billig billeje åbner vejen for roadtrips i Sydeuropa og USA

Roadtrips er ikke nogen ny disciplin. Men udover at det er en fed måde at holde ferie på og se verden, er det også blevet både nemmere og billigere i en lejet bil. Vi giver dig her nogle gode tips til, hvad du skal se i USA og Sydeuropa i en lejebil.

Der er ikke meget, som slår oplevelsen af at se verden på en bilferie. Når du flyver eller sejler på ferie, går du glip af alle de fantastiske sjove, smukke og skæv indtryk, som man får, når livet ruller forbi en bag vinduet i bilen. Og billigere biludlejning har endda gjort det muligt for alle at være med uanset størrelsen på pengepungen. Nu kan du søge blandt alle de største og mest kendte internationale biludlejningsfirmaer samlet i en stor database med i alt 1.600 udlejere, 30.000 steder i 170 lande. Du kan bestille direkte via siden, så lettere bliver det heller ikke.

Billeje og roadtrip i USA

USA er et fantastisk og meget klassisk sted at holde bilferie. Det er nemt og billigt at leje bil, og de enorme arealer af sammenhængende fastland, gør det perfekt til at tilbagelække kilometer efter kilometer. Landet har masser af interessant historie, som de fleste danskere kender via medierne eller fra film og tv-serier. Alt efter den tid og det økonomiske råderum, du har, kan du vælge at køre rundt og udforske et mindre område, eller du kan tilbagelægge større afstande gennem landet på kryds og tværs, som du har lyst til. Det er supernemt at finde en lejebil i USA, og der findes udlejning i stort set alle de største byer. Prøv for eksempel at leje en bil ved en af kystbyerne i det østlige eller vestlige USA.

Hvis du for eksempel flyver til New York, kan du begynde med at se alle de obligatoriske seværdigheder i byen som Frihedsgudinden, Ground Zero-monumentet, Empire State Building og gå byen tynd på 5th Avenue og i Central Park. Herefter kan du leje en bil og køre øst- eller sydpå. Mod syd finder du de meget konservative sydstater, som rummer så meget historie tilbage fra den amerikanske borgerkrig, slavetiden og de første nybyggere.

Men du kan også køre videre til solskinsstaten Florida, hvor du i nutiden kan bage på stranden året rundt eller besøge Disney World nær en af hovedbyerne Orlando. Kører du mod øst, kommer du blandt andet gennem storbyen Chicago i nord samt lidt længere mod sydøst finder du Grand Canyon i staten Arizona og Las Vegas i ørkenstaten Nevada. Du kan slutte din tur af i enten sydøst i Californien, hvor du kan se Hollywoodstudierne i Los Angeles og opleve de californiske strande, eller i nordøst i San Fransciso, som er kendt for den smukke Golden Gate Bridge samt huse i viktoriansk stil.

Billig billeje i Italien

Har du ikke tid, lyst eller råd til at tilbagelægge den lange flyvetur til USA, inden du kan komme ud på vejene, så tag i stedet for en tur til Sydeuropa, som på alle måder lever op til sin amerikanske storebror. Måske er afstandene ikke så lange her, men der er mindst lige så smuk natur og interessant historie. Du kan for eksempel leje en bil i Italien, som grænser op til det smukke Middelhav. Du kan reservere bilen hjemmefra og for eksempel flyve til en af de store byer Milano eller Rom.

Alle priser på billeje i Italien inkluderer forsikringer og ubegrænsede kilometer. Rom indeholder historie tilbage fra romernes tid, som du kan bruge dagevis på at udforske. Se for eksempel det gamle amfiteater Colosseum, som du måske kender fra tv-serien Rome, eller verdens største kristne basilika Peterskirken. Herudover er der Trevi-fontænen, som er et af verdens mest kendte springvand, og som mange måske kender fra Det Søde Liv, hvor den svenske skuespiller Anita Ekberg bader i det.

Fra Rom kan du tage turen videre nordpå til den toscanske hovedstad Firenze, der er en perle af historie, kunst og kultur. Se for eksempel den smukke domkirke fra 1300-tallet med den berømte kuppel. Eller tag en tur på shopping med start ved Via Roma til Piazza Duomo videre til Piazza Repubblica, hvor du finder både shoppingcenter og alle de kendte mærker. Du skal naturligvis også huske at nyde det formidable udvalg af lækker, traditionel italiensk mad med pizza, pasta og ost som nogle af hovedingredienserne. Eller prøv Auditore Ristorante Braceria, som er kendt for sit formidable køkken med alt godt fra Middelhavet.

Så få nu lejet en bil og kom af sted til sommer på den absolut fedeste form for ferie, nemlig bilferien!